Daniël Kramer geniet bekendheid als een veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen- en buitenlandse podia.

Zijn liefde voor muziek werd al op de muziekschool aangewakkerd door Kees Stikkers, inspirerend docent en groot kenner van de muziek van Bach.  Van grote invloed zijn de lessen bij Ton Hartsuiker geweest, die hij op jonge leeftijd mocht ontvangen. Zijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding bij docent Håkon AustbØ, die hem inwijdde in de geheimen van de pianistische verfijning en bezield musiceren.

Verder hebben ontmoetingen met bv. Rudolf Jansen, Willem Brons, Murray Perahia en Claude Helffer (lessen in Parijs 1998-2003) hem gevormd.


Als kamermusicus heeft hij het voorrecht samen te werken met inspirerende collega's van naam, zoals Liza Ferschtman, Quirine Viersen, Nobuko Imai en Charles Neidich. Tevens is hij regelmatig te horen met o.a. het The Hague String Trio, het Ruysdael kwartet, het Cong kwartet en anderen. 

Ook mocht hij soleren met o.a. Het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Peter Eötvös, Insomnio, het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Werner Herbers en het njo o.l.v. Reinbert de Leeuw. 

Daniel was talloze malen te horen op radio en tv: o.a. in DWDD, Podium Witteman, Tijd voor Max, Vrije geluiden en de Tiende van Tijl.


Daniel is ook werkzaam als repetitor. In die hoedanigheid werkte hij o.a. met Nikolaus Harnoncourt, Anne Sofie von Otter, Joseph Calleja, Riccardo Chailly, Antonio Pappano en J.A. Gardiner.


Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens wedstrijden niet onopgemerkt. Zo viel hij in de prijzen op het Prinses Christina Concours '94 (nationale 1e prijs), het concorso Seghizzi '08 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs '07.


www.danielkramer.nl